5 Ιουλ 2007

Η WWF μας ζητάει τρία πράγματα!








1. Να υπογράψουμε πατώντας στην εικόνα από πάνω την παρακάτω έκκληση προς τον Πρωθυπουργό:
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Επειδή η Πάρνηθα και οι Εθνικοί Δρυμοί είναι εθνικό κεφάλαιο, επειδή τα δάση και οι δασικές εκτάσεις είναι κοινή φυσική κληρονομιά, επειδή το υγιές και προστατευμένο φυσικό περιβάλλον είναι κοινωνικό κεκτημένο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα, σας καλούμε τώρα να προβείτε στο αυτονόητο:

1. Άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας οριοθέτησης του Εθνικού Πάρκου Δρυμού Πάρνηθας, χωρίς να εξαιρεθεί κανένα κομμάτι του δάσους.

2. Άμεση κατεδάφιση όλων των αυθαιρέτων σε όλα τα δάση και τις δασικές εκτάσεις της χώρας.

3. Άμεση ολοκλήρωση του Δασολογίου, χωρίς άλλες προεκλογικές υποσχέσεις για νομιμοποίηση αυθαιρέτων.

κ. Πρωθυπουργέ,
Απαιτούμε οι εξαγγελίες σας για προστασία του εθνικού δασικού μας πλούτου να μη μείνουν προεκλογικά λόγια, αλλά να γίνουν πράξη τώρα πριν θρηνήσουμε τον επόμενο χαμένο θησαυρό!


2. Μας καλούν να διαδηλώσουμε μαζί τους για να απαιτήσουμε την αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων.

Ραντεβού την Κυριακή 8 Ιουλίου στις 6.30 το απόγευμα στα γραφεία του WWF Ελλάς, Φιλελλήνων 26, στο Σύνταγμα. Στις 7 συγκεντρωνόμαστε στη Βουλή.

Φορέστε μαύρα ρούχα, πάρτε σφυρίχτρες και ότι κάνει θόρυβο.


Σας περιμένουμε!

3. και τέλος να διαδώσουμε το παρακάτω μήνυμα μέσω των emails μας:

Αγαπητοί φίλοι.


Όλοι μαζί και ο καθένας προσωπικά θρηνούμε για την καταστροφή στην Πάρνηθα.

Όλοι μαζί και ο καθένας προσωπικά θέλουμε εδώ και τώρα να κάνουμε κάτι για να ξαναδούμε τον Εθνικό Δρυμό υγιή και ζωντανό.

Όλοι μαζί και ο καθένας προσωπικά πρέπει με ψυχραιμία να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να βοηθήσουμε.

Αυτή τη στιγμή, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι:

- Να μην ανέβουμε στην Πάρνηθα. Το οικοσύστημα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και η αυξημένη ανθρώπινη παρουσία στα καμένα θα το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο, ενώ στις περιοχές που δεν έχουν καεί η ανθρώπινη παρουσία μπορεί να ενοχλήσει τα ζώα που έχουν συγκεντρωθεί εκεί.

- Να μην ταίζουμε τα ελάφια. Το Δασαρχείο έχει αναλάβει πλήρως τη σίτιση των ελαφιών, όπου αυτό απαιτείται και το WWF Ελλάς έχει ξεκινήσει πρόγραμμα περίθαλψης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το ανεξέλεγκτο τάισμα έλκει τα ελάφια στις καμένες περιοχές, από τις οποίες πρέπει να απομακρυνθούν προσωρινά, ενώ πιθανότατα μπορεί να τα βλάψει σοβαρά.

- Να μη φυτεύουμε δέντρα. Οι ανεξέλεγκτες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων χωρίς κανένα σχέδιο μπορεί να προκαλέσουν πολύ μεγάλη επιβάρυνση, σχεδόν αντίστοιχου μεγέθους με αυτήν που προκάλεσε η πυρκαγιά, στο οικοσύστημα που προσπαθεί να ανακάμψει. Οι όποιες αναδασώσεις γίνουν θα πρέπει να γίνουν βάση μελέτης.

Μπορείτε να μείνετε κοντά μας για να ενημερώνεστε τις νέες εξελίξεις και να εγγραφείτε στο site μας (www.wwf.gr) για να προσφέρετε εθελοντική εργασία στις μελλοντικές εργασίες αποκατάστασης. Μπορείτε επίσης να υπογράψετε την έκκληση του WWF Ελλάς (www.politics.wwf.gr) προς τον Πρωθυπουργό για αποκατάσταση της Πάρνηθας και προστασία των δασών της χώρας.


Καλά διαβάσατε!

Κυρίες, κύριοι και αγαπητά μου παιδιά, οι αποφάσεις είναι δικές σας.

Ο καθένας μπορεί να κάνει από κάτι και να βοηθήσει ουσιαστικά και στον σωστό χρόνο.

Ελπίζω μόνο να μαζευτούμε αρκετοί εθελοντές... πέραν της ερχόμενης Κυριακής!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα το περασω στο κομματι πουχω για τα καμμένα ,παρ ότι εχω ηδη βάλει διαφορα.
σε χαιρετω
ριτσα μασουρα

Σπύρος Ντόβας είπε...

Τρομερά ενδιαφέρον ποστ:

http://biostore-aloa.blogspot.com/2007/06/blog-post_29.html

Φαντάζομαι ότι το αίτημα της (τεχνητής) αναδάσωσης θα πρέπει να μετατραπεί σε αίτημα μη-παρέμβασης (αν και η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε αναδάσωση - και το ανακοίνωσε πομπωδώς, αφού τέτοια θέλει να ακούει ο λαός...)

Σπύρος Ντόβας είπε...

Doh!

Το έχεις ήδη εντοπίσει στο από 30/6 post σου το οποίο (για γνωστούς σε σένα λόγους) δεν μπόρεσα να διαβάσω

Πάντως είναι καλό ότι κυκλοφόρησε τόσο - σε μένα ήρθε με e-mail μέσα σε doc...

philos είπε...

Χαίρομαι Σπύρο, γιατί χιλιάδες ενημερωθήκαν απο το συγκεκριμένο κομμάτι.
Από την ίδια μου εχουν έρθει και στο παρελθόν emails με άλλα ενδιαφέροντα θέματα υγείας.

Ρίτσα, the pleasure is all mine!
;D

Ανώνυμος είπε...

Το (2) γιατί το 'βαλες; Για να μη γίνει τίποτα;

Λίγο μυαλό ρε παιδιά...

philos είπε...

ότι πήρα έβαλα ανώνυμε.
Ούτε οργάνωσα τίποτα και κατα πως φαίνεται μάλλον δεν θα μπορέσω να είμαι γιατί φεύγω εκτάκτως για επαγγελματικό ταξίδι το μεσημέρι της Κυριακής.

Σοφία είπε...

Εγώ εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί, αφού οι ειδικοί λένε όχι αναδάσωση, κόπτονται όλοι να αναδασωθούν τα καμμένα ντε και καλά - πάρτε τα φτυάρια σας κι εμπρός καλά μου παιδιά και άλλα τέτοια πατριωτικά.

philos είπε...

Ίσως Σοφία, το πιο σωστό θα ήταν να ξεκινούσε όλη αυτή η κινητοποίηση με θέμα την σωτηρία των δασών και όχι απλά την αναδάσωση, αλλά και πάλι, αν θες να δείξεις ότι είσαι ευαισθητοποιημένος μία βόλτα από το κέντρο επιβαλλεται και ας μην είναι το φάρμακο για το πρόβλημα του περιβάλλοντος.
Δεν είναι κακό να δείξει ο απλός κόσμος ότι μπορεί να κινητοποιηθεί και χωρίς την υπαρξη φορέων ή οργανώσεων, αλλά από μόνος του. Και αν το καταφέρει αυτό η σημερινή συγκέντρωση θα είναι ένα σημαντικό γεγονός. Κάτι θα έχει αλλάξει...

Σοφία είπε...

Σωστό και συμφωνώ. Αν ήμουν Ελλάδα θα πήγαινα (μαζί με τη φωτογραφική μηχανή ;-)

philos είπε...

Πήγα αν και ολίγον... (2 ώρες) καθυστερημένα λόγω μικρού, ο οποίος δύστυχώς έπαθε σοκ από τον κόσμο(ζήταγε την μαμά του και με είχε πιάσει σφιχτά αγκαλιά και δεν με άφηνε) και έτσι καθίσαμε λίγο πιο διακριτικά και εκ του μακρόθεν και μετά φάγαμε παγωτό για να "ηρεμήσουμε"!
Ούτε λόγος για μηχανή ή βιντεοκάμερα! (ειχα πάει εξοπλισμένος!)