2 Μαΐ 2007

Το μπλογκοπέλαγος, η θάλασσα των memes και...

... η θάλασσα με τους ανθρωπόμορφους δράκους!



Ο απίθανος χάρτης από ένα εξαιρετικό site, το xkcd.com, (a webcomic of romance, sarcasm, math abd language) το οποίο έμαθα μέσα από το όμορφο - πάντα - blog της Citronella, μόλις χθες!

Και σήμερα πρωί και ενώ ετοιμαζόμουν να κάνω ένα ποστ με κανα δυο από τα πολύ έξυπνα στριπάκια που βρήκα μέσα στο blog, στον reader μου παρουσιαστηκε ο παραπάνω χάρτης. Πατήστε πάνω του, ανοίξτε τον σε μεγάλο μέγεθος και εξερευνήστε τις χώρες του Web όπως χαρτογραφήθηκαν το ιστορικό έτος 2007!

Αν ψάξετε στα ψιλά γράμματα θα βρείτε από τις "My space bands" και τον κόλπο των Trolls μέχρι και την SPAAARTA!?!


ps. Μέσα σε λιγότερη από μία ημέρα 1857 χρηστες έκαναν digg το εν λόγω ποστ!

Αν αναλογιστούμε ότι τα πιο δημοφιλή buzz έχουν γύρω στις 30 ψήφους, καταλαβαίνετε ότι η παρουσία των ελληνικών blogs στο χάρτη του xkcd, ισοδυναμεί με έναν ύφαλο στο μπλογκοπέλαγο!

5 σχόλια:

Dannossiel είπε...

etsi!gera!blogger tis elladas enotheite!!!empneusmenos o xartis!

Σοφία είπε...

Τέλειος ο χάρτης. Φοβερή δουλειά!
Πού τα ξετρυπώνεις βρε παιδί μου...

Ανώνυμος είπε...

Philos,το θεμα με το μπαζ και το ντιγκ κλπ, ειναι αφενος οτι στην Ελλαδα ειμαστε πολυ λιγοι, που να βρεις τωρα 1800 ανθρωπους να σε μπαζαρουν -που να τους βρεις να σε διαβασουν;

Ο χαρτης απο την άλλη, δεν ειναι και πολυ αξιοπιστος -νομιζω- το μεγαλυτερο μερος της πιτας πρεπει να τον ειχε το Google. Κυριαρχει παντου, απο εμαιλς μεχρι μπλογκς και ντοκυμεντς...

philos είπε...

Καλώς μας βρήκες και σε βρηκαμε Dannosiel. Ψάξε το σχετικό site και θα βρεις πολλά ακόμη εμπνευσμένα στριπάκια!

Σοφία, το γεγονός είναι ότι αγνοούσα το εν λόγω site μέχρι χθες. Και ανοίγοντας το igoogle μου εμφανίστηκε στις 2 πρώτες θέσεις στα most popular delicious! (σας δείχνω τα μυστικά μου για να βρίσκετε τι απασχολεί παγκοσμίως τις Online communities)

Dealsend, αυτό επισημαίνω για να δείξω ότι οι Έλληνες είμαστε ακόμη πολύ πισω στα διάφορα trends της παγκόσμιας δικτυακής κοινότητας. Όταν εγώ έψαχνα με altavista και lycos 10 χρόνια πριν, οι περισσότεροι με κοιτάγαν σαν παράξενο πουλί, ενω ακόμη και σήμερα η πλειοψηφία δεν ψάχνει από το δίκτυο. Υπάρχει ποτέ περίπτωση εγώ και συ να πάρουμε τηλέφωνο το 11880 για να μάθουμε ένα τηλέφωνο? Είμαστε τραγική μειοψηφία και πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι για να δούμε πως μπορούμε στο μέλλον να αυξήσουμε την κίνηση στο ελληνικό διαδίκτυο και κατ'επέκταση και στα ελληνικά blogs.

O χάρτης δεν είναι αποτέλεσμα επιστημονικής ανάλυσης, αλλά προϊόν χιούμορ και μάλιστα αμερικάνικου, οπότε και αντικατοπτρίζει τις αμερικάνικες προτιμήσεις και ποσοστώσεις των online communities.
Για αυτό και δεν εμφανίζει την Google ως search engine, αλλά το orkut, το youtube, που ανήκουν άμεσα στην Google και το μπλογκοπέλαγος μεγάλο μέρος του οποίου του είναι δουλειά του blogger.

Ανώνυμος είπε...

δαιμόνιε phiλε!!!
καλημέρα, καλησπέρα, καλό μήνα!
σου έχω νέα για το τουτού (θυμάσαι παλιό ποστ σου?)