31 Μαΐ 2007

Κινητοποίηση Bloggers για την υγεία - στη μνήμη της Αμαλίας Καλυβινού

UPDATE 14:10μμ
To τελικό κείμενο είναι έτοιμο.
Δείτε πληροφορίες και οδηγίες εδώ.

Επίσης διαβάστε σε αυτό το ποστ με ποιους τρόπους μπορείτε να βοηθησετε!

Πολλοί ίσως να έχετε ακούσει τελευταία στις ειδήσεις και να εχετε διαβάσει στον τύπο για την Αμαλία Καλυβίνου μια τριαντάχρονη που άφησε τούτο τον κόσμο μετά από πολύχρονο αγώνα με τον καρκίνο, και με την ανεπαρκεια και την αναλγησία και του συστήματος υγείας της χώρας μας αλλά και ορισμένων λειτουργών που ξέχασαν τι δουλειά κάνουν, οι Έλληνες bloggers σε μια προσπάθεια να τιμήσουν το κουράγιο της Αμαλίας και να διεκδικήσουν το δικαίωμα όλων σε σωστή και δωρεάν περίθαλψη αποφάσισαν την Παρασκευή 1η Ιουνίου να βομβαρδίσουν τα blogs με το μύνημα που βρίσκεται στην ακόλουθη διεύθυνση http://giatinamalia-blog.blogspot.com/ και http://yperoptix.blogspot.com/ το ίδιο μήνυμα θα σταλεί σε ολους τους φορείς εντός και εκτός Ελλάδος και σε όποιον άλλον εχει σχέση με θέματα υγείας και μπορεί να επιδράσει στην βελτίωσή τους.

όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε βοηθείστε την προσπάθεια αυτή αφήνοντας ενα μηνυμα στα blogs σας και σε εκείνα που είστε μέλη την Παρασκευή 1η Ιουνίου, με το κείμενο που θα βρειτε στην παραπάνω διεύθυνση με το λινκ του μπλογκ της Αμαλίας http://fakellaki.blogspot.com/ που περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί και στέλνοντας κι εσεις emails με το κείμενο και το banner, στις διευθύνσεις που προτείνονται εδώ http://polsemannen.blogspot.com/2007/05/blog-post_30.html#links


Μην πάρεις φακελάκι - Μην δώσεις φακελάκι


Η ΥΓΕΙΑ ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ

==============================
============

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ (Ή ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ):

ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΟΣΑ BLOGS ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΟ (Έχει και κώδικα για το link):

Σχετικά με την κινητοποίηση της Παρασκευής για την Αμαλία, σας ενημερώνουμε ότι:

α) Την Παρασκευή 1η Ιουνίου, όλοι οι bloggers θα ανεβάσουμε ένα post με τον κοινό τίτλο "Για την Αμαλία".
β) Το τελικό κείμενο που θα αποσταλλεί με e-mail σε υπουργεία, αρμόδιους φορείς, κλπ έχει ήδη αναρτηθεί και όποιος θέλει μπορεί να το αντιγράψει και να το δημοσιεύσει (όχι πρίν την Παρασκευή). Επίσης θα βρείτε λίστες με links, μεταφρασμένα κείμενα και δελτία τύπου.
γ) Έχει ανοίξει ένα προσωρινό blog για την τελική φάση του συντονισμού της όλης προσπάθειας, με τίτλο Για την Αμαλία - http://giatinamalia-blog.blogspot.com/ . Όσοι θέλετε να συνεισφέρετε ώστε να δικαιωθεί κάποτε ο αγώνας της Αμαλίας, μπορείτε να ενημερωθείτε από εκεί για όλες τις λεπτομέρειες της συλλογικής αυτής δράσης. Δηλώστε συμμετοχή για να γίνετε contributors και ενημερώστε όσους μπορείτε.

Σας ευχαριστούμε.



Το μήνυμα αυτό το έλαβα πριν λίγες ώρες από την paraxeno.

Όπως γνωρίζουν οι μόνιμοι αναγνώστες μου και οι φίλοι μου δεν συνηθίζω να
συμμετέχω σε μαζικά μπλογκοκινήματα, ούτε επιδιώκω την προβολή μου μεσα από τέτοιες κινητοποιήσεις.
Αποφάσισα να συμμετάσχω ως contributor στο blog για την κινητοποίηση "Για την Αμαλία" , μόνο και μόνο για να συνεισφέρω και εγώ στο ποσοστό που μου αντιστοιχεί στο να γίνει η αυριανή κινητοποίηση όσο πιο μαζική γίνεται. Να αποτελέσει ένα ορόσημο, μία ένδειξη της δυναμικής όχι απλά των blogs, αλλά του κάθε απλού ανθρώπου, που θέλει να ενώσει την φωνή του με αυτή χιλιάδων άλλων, έξω από κόμματα, συλλόγους, οργανώσεις, κινήματα ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Εγώ το θεωρώ μία πράξη αληθινής, ανόθευτης, ανοιχτής σε όλους δημοκρατίας

Θα συνιστούσα να το κάνετε όσοι περισσότεροι bloggers και μή μπορείτε.


Και να μην ανταποκριθείτε και από μεθαύριο θα είμαστε το ίδιο φίλοι όλοι ή θα κρατάμε τις ιδιες αποστάσεις όπως χθες. Ας ενωθούμε φίλοι και μη σε ένα κοινό στόχο. Την υγεία μας!

Δεν γνωρίζω ακόμη τι δυναμική μπορεί να έχει η αυριανή κινητοποίηση. Αλλά θα προσπαθήσω και εγώ όσο μπορώ και από μεθαύριο θα κάνω τον απολογισμό μας. Τουλάχιστον θέλω να ξέρω ότι προσπάθησα για όλα αυτά που πίστεψε και μας μετάδωσε η Αμαλία.

Όπως έχω ξαναπεί,
Ο καρκίνος κατάφερε να νικήσει μόνο το σώμα της Αμαλίας.
Δεν κατάφερε να νικήσει και τα συναισθήματα που μας γέννησε η Αμαλία για την ίδια και τα πιστεύω της!
Δεν κατάφερε να νικήσει την θέληση της να μας μεταδώσει ένα μήνυμα.
Και εμείς απλά έχουμε υποχρεώση να μεταδώσουμε αυτό το μήνυμα, όχι μόνο αύριο αλλά κάθε ημέρα και ώρα.

Με τον λόγο μας
αλλά κυρίως με τις πράξεις μας.



Να δώσουμε ένα τέλος
στους αλμπάνηδες,
στα φακελλάκια,
στα ράντζα,
σε κάθε κακή ιατρική πράξη (malpractise)


p.s.1
Όσοι επιθυμούν να γίνουν contributors, να στείλουν email στην paraxeno.

p.s.2
Παρακάτω περιγράφω μία πατέντα για να ακολουθήσετε, έτσι ώστε αύριο όλες οι αναζητήσεις στα blogs σας, όσοι γράφετε σε blogger - ανεξάρτητα με ποιο τρόπο και σε ποια σελίδα ή post του blog σας επισκέφτηκε κάποιος - ο επισκέπτης σας να οδηγείται μετά από μερικά δευτερόλεπτα στην σελίδα ή το post που εσείς επιθυμείτε να δει, και που στην προκειμένη περίπτωση αύριο θα είναι το ποστ για την Αμαλία.



Πηγαίνετε στο template (edit html).
Στις πρώτες 3-6 γραμμές κώδικα, θα βρείτε μία γραμμή που γράφει head
Αμέσως από κάτω προσθέσετε τον παρακάτω κώδικα με copy paste


Κάνετε preview και αν όλα δουλέψαν σωστά μετά κάνετε save.

Αν κάποιος γνωρίζει κάποιον καλύτερο κωδικα ή γενικότερα κάποια καλύτερη μέθοδο, ας επικοινωνήσει μαζί μου μέσω σχόλιου ή email και να επισημάνει τις παρατηρήσεις του.

4 σχόλια:

paraxeno είπε...

φίλε μας να σαι καλά καναμε φασαρία περισσότερη από οση κανουν οι μαιντανοί στα κανάλια και ειχαμε καθαρή φωνή, χωρίς οχλαγωγία, φάνηκε ότι όλος ο κόσμος που συμμετείχε το εννούσε, ο καθένας για τους λόγους του... για τη δική του υγεια, για των παιδιών του... για τους δικούς του χαμένους (όπως του λογου μου)

να ειμαστε καλά με την ιδια ψυχή να συνεχίσουμε εχω καποιες ιδέες θα αρχίσω να τις σκορπίζω από αυριο :)

καλό ξημέρωμα

το μειλ μου τώρα δεν χρειάζεται εκεί νομίζω δεν θέλω άλλη διαφήμιση χοχ παω στη γωνιά μου

paraxeno είπε...

ντρέπομαι... συνγώμη φίλε μου... ξέρεις εσύ...

philos είπε...

Μην ντρέπεσαι για τίποτα.
έκανες τόσα πολλά και τόσο αποτελεσματικά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.
Ξεκουράσου τώρα και ασχολήσου με ότι αγαπάς!

paraxeno είπε...

ξαφνιάστηκα φίλε μου με ορισμένα πράγματα... θες ειμαι αφελής? θες πολύ αυθόρμητη? τώρα το κουβαδάκι μου και στη δική μου παραλία όπως ακριβώς το ειπες ενασχόληση με ότι αγαπάω ;) καλύτερα ετσι πιο ήσυχα πιο ομορφα... μόνο εκεί που εκτιμώ και νιώθω σίγουρη ... σε ευχαριστώ :)