22 Μαΐ 2007

Μία.... αλλλλά ..... ενδιαφέρουσα συμβουλή!

Χρησιμοποιείτε firefox αντί για internet explorer κατά τις εξερευνήσεις σας στο διαδίκτυο?


Αν όχι, τότε η μία και μοναδική μου συμβουλή είναι να εγκαταστήσετε άμεσα το firefox και να το χρησιμοποιείτε στο 99% των περιπτώσεων που χρειάζεστε browser! (το 1% είναι για κάποια ελάχιστα ελληνικά sites που είναι ακόμη σχεδιασμένα να δουλεύουν πλήρως μόνο με explorer).
Τα Blogs γενικότερα (και ειδικά το δικό μου) φαίνονται πολύ καλύτερα μέσω firefox!


Αν ναι, και αν παράλληλα διαθέτετε και mouse με μπιλίτσα στην μέση, τότε ....

για σας και η παρακάτω μίιιια .... αλλλλλά .....ενδιαφέρουσα συμβουλή (με την φωνή του Χάρη Θεοφράστου)

Περάστε με το mouse πάνω από ένα οποιοδήποτε link (είτε σε μια ιστοσελίδα - καλή ώρα αυτό του Θεοφράστου από πάνω -, είτε στα bookmarks σας) και αντί να πατήσετε δεξί ή αριστερό κλικ, πατήστε πάνω στην μπιλίτσα.
Aυτόματα θα ανοίξει η σελίδα του link σε ένα καινούριο tab, χωρίς εσείς να φύγετε από την σελίδα που βρισκόσαστε και παρακολουθείτε.

Θα σας έλεγα και άλλες πολλές ακόμη ή τουλάχιστον αυτές τις 4-5 συμβουλές που εγώ χρησιμοποιώ συνέχεια με το firefox, αλλά δεν χρειάζεται.

Εμπεδώστε έστω και μία τέτοια τεχνική συμβουλή, ένα μόνο tip κάθε φορά.

Βελτιωθείτε έστω και κατ' ελάχιστον καθημερινά.

Και αν σας φαίνεται λίγη αυτή η μία συμβουλή και θέλετε να αναζητήσετε και άλλες συμβουλές, τότε είστε σε καλό δρόμο!!!

Η συμβουλή μέσα από το lifehack και το ποστ με 15 coolest firefox tricks.


Αφιερωμένο σε έναν νέο μου αναγνώστη,
στον ξάδερφό μου τον Βασίλη!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καμια δικαιολογια για να χρησιμοποιει καποιος ινρντε εξπλορερ...γιατι υπαρχει και addon με το οποιο σου γυριζει την σελιδα σε στυλ εξπλορερ μεσα στον φαιερφοξ

ειναι το IE tab!!

μαλιστα με αυτο το κολπακι μπορεις να εχεις παραπανω απο ενα gmail ανοιχτα την ιδια στιγμη...αν χρησιμοποιεις παραπανω απο ενα...αλλα τελικα ολοι εχουμε 2-3-10πλες ζωες στο ιντερνετ..ετσι δεν ειναι;

philos είπε...

Πολύ καλή συμβουλή Dealsend!

(τίποτα που να μην το γνωρίζω ούτε εγώ? Είδες μετριοφροσύνη που έχω ο π...)

Το επόμενο ποστ που το πρωτοξεκίνησα πριν 2 εβδομάδες θα τρίβουν τα μάτια όσοι λουφάρουν στη δουλειά τους!
ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΤΙΠ ΓΙΑ ΛΟΥΦΑ!

paraxeno είπε...

πολύ καλος browser επίσης είναι και ο seymonkey από την mozilla.org κι αυτός μαμά του Firefox - η διαφορά είναι ότι ο seymonkey, το upgrade του παλιού mozilla suite είναι ότι εκτός του browser περιλαμβάνει mail client, irc client, web composer & addressbook όλα σε ένα, οπότε αχρηστεύει και το προγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της microsoft... οι ρυθμίσεις είναι ίδιες με αυτές του ff και η ασφάλεια εξ ίσου καλή μια και είναι τυπικά το ίδιο προιόν ενισχυμένο λολ

Σοφία είπε...

Εμένα γιατί μου αρέσει καλύτερα το ιστολόγιό μου σε ΙΕ;

Debby είπε...

Η μπιλίτσα που αναφέρεις δεν είναι του firefox. Είναι extension του firefox και λέγεται cooliris και μπορείς να την απενεργοποιείς-ενεργοποιείς εύκολα (πατώντας ένα εικονίδιο στην κάτω γραμμη εργασιών) κατά προτίμηση ανά σελίδα. Γιατί όπως είπαμε, όταν μερικές σελίδες είναι γεμάτες links και όπου βρεθεί και όπου σταθεί το mouse κάνει preview αυτό, κάπου καταντάει σπαστικό!