8 Μαρ 2007

Άλλο θάρρος, άλλο φανατισμός!

Για μένα το να διαφημίζεις χρώματα - μπογιές για το σπίτι - και να επιλέγεις ως μοντέλο σου ένα πεσμένο - και σίγουρα αντιαισθητικό - στήθος μιας γριάς γυναίκας αντί π.χ. για ευχάριστες φιγούρες μοντέλων σε μια πανδαισία χρωμάτων, είναι το πραγματικό θάρρος!

Την πράξη της 15χρονης - δυστυχώς πλέον διάσημης - Προμηθέας, στο Σικάγο, πέρα από τα όποια λίγα ή πολλά δίκαια σημεία που μπορεί να είχε ο λόγος της, δεν τον εκλαμβάνω ως θάρρος, αλλά ως φανατισμό.

Φανατισμό τόσο τυφλό και τόσο ακραίο, όσο και αυτόν που διαθέτει ο κάθε τρομοκράτης που ζώνεται μια βόμβα και πηγαίνει προς εκπλήρωση του στόχου του.
Στον φανατισμό δεν λειτουργεί η ευφυία ή η διαύγεια που μπορεί να έχει κάποιος. Ο φανατισμός νεκρώνει τις αισθήσεις και αλλοτριώνει τα αισθήματα.

Ο φανατισμός δημιουργεί μίση, σκοτώνει και καταστρέφει.

Το θάρρος είναι αυτό που δημιουργεί, που γεννάει το καινούριο!

4 σχόλια:

antvol είπε...

Λαμβάνοντας αφορμή από το προηγούμενο post, θα μου επιτρέψεις να συμφωνήσω διαφωνώντας.

Από τη μια μεριά, συμφωνώ ότι η Προμηθέα λίγο το παρατράβηξε το πράγμα, θα μπορούσε να πει αυτά που ήθελε με λιγότερα λόγια ή με πιο υπαινικτικό ύφος.

Από την άλλη όμως ας μην την εξομοιώνουμε με όσους τινάζονται στον αέρα μαζί με άλλους.

Κάτι τέτοιο είναι σαν να λέμε ότι η γρίππη ισούται με τον καρκίνο, γιατί κι οι δυο αρρώστειες είναι.

Τώρα, σχετικά με τη διαφήμιση τι να πω, ψιλοαηδία μου φαίνεται.

philos είπε...

Κατάρχάς χαίρομαι με την συμπεριφορά σου γιατί νιώθω ακόμη περισσότερο ότι με θεωρείς αληθινό φίλο!
Για την διαφήμιση θα συμφωνήσω ότι είναι πολύ αηδία, αλλά σίγουρα σε κάνει να στρέψεις τα μάτια σου πάνω. Και σίγουρα θέλει θαρρος μια τέτοια τοοποθέτηση.

Απο την άλλη για μένα ο φανατισμός είναι ένα καρκίνωμα. Ίσως να μην σκοτώνουν το ίδιο γρήγορα και αποτλεσματικά όλα τα καρκινωματα, αλλά δεν είναι απλή γρίπη με την έννοια ότι μπόρα είναι και θα πέρασει. Και μάλιστα ο φανατισμός μίας κατα τα άλλα έξυπνης κοπελίτσας μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον σε εκτεταμένους προσηλυτισμούς, με την λογική η κοπέλα που τα έβαλε με την εκκλησία! Εκμεταλλεύεται μία αλήθεια, όπως είναι κάποιες ιστορικές εγκληματικές πράξεις ανθρώπων της Ορθόδοξης εκκλησίας για να περάσει απόψεις περί εθνικής καθαρότητας της φυλής των Ελλήνων. Τι διαφορά έχει δηλαδή με τα κηρύγματα του Χίτλερ? Και ο Χίτλερ σκότωσε πολλούς περισσότερους από ότι οι διάφοροι καμικάζι φονταμενταλιστές!

Πες μου ότι διαφωνείς και πάλι!!!
;)

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Και εγώ παιδιά είδα το γεγονός και στο βιντεάκι που υπάρχει στο ποστ του Κλέαρχου αλλά και το σχόλιό μου υπάρχει επίσης εκεί.
Εκεί λοιπόν εν ολίγοις έγραψα ότι η κοπελίτσα είναι προιόν μιάς κοινωνίας Ελληνοαμερικανών της διασποράς τρίτης τέταρτης γενιάς που κάπου μπέρδεψα μέσα της τη μήτρα με τη χύτρα.και που είτε από την οικογένεια γαλουχήθηκε στο αρχαιοελληνικό πνεύμα, είτε θέλοντας η ίδια να δημιουργήσει αίσθηση και να κάνει την επανάστασή της )μάλλον αυτό έγινε πιστέυω) χρησιμοποίησε πηγές από το ιντερνετ και έφτιαξε αυτή την υπερβολή και τους έπιασε όλους στο ίδιο δίχτυ και δεν πίστευαν στα αυτιά τους¨-)

philos είπε...

Επειδή έχω ζήσει από κοντά πως μεγαλώνουν οι Ελληνοαμερικανοί τα παιδιά τους, θα πω ότι τα μεγαλώνουν με αλλαζονία και υπεροψία. Και χρησιμοποιούν την ελληνική τους ταυότηττα εκεί μόνο οταν θέλουν να δείξουν ότι είναι ανώτεροι εθνικά από τους υπόλοιπους μετανάστες εκεί πέρα.
Εμένα αυτό για το οποίο με πιάνει ντροπή κοιτώντας πισω την ελληνική ιστορία μέχρι σήμερα, είναι ότι είναι γεμάτη από εμφύλιους και προδοσίες. Και ακόμη και σήμερα όσοι μιλάνε για την ελληνική ιστορία, πάντα αλληθωρίζουν προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση που έχουν προ πολλού επιλέξει, λες και πρόκειται για τον αγαπημένο τους αθλητικό σύλλογο!