8 Νοε 2006

Zoho - Ένα απίθανο εργαλείο!



Εγώ την Zoho Office Suite την γνώρισα με το που ανακοινώθηκε η αντίστοιχη ελεύθερη εφαρμογή τύπου Office της Google. Το έκανα bookmark, θέλοντας με την πρώτη ευκαιρία να το χρησιμοποιήσω, αλλά μέχρι σήμερα δεν έτυχε...
Να είμαστε ειλικρινείς. Όταν έχεις ήδη εγκατεστημένο το office για πάνω από 10 χρόνια, δύσκολα το βάζεις στην άκρη για κάτι άγνωστο που υποτίθεται ότι κάνει την ίδια δουλειά. Άλλωστε, οι αργές γραμμές και τα firewall της εταιρείας που δουλεύω, συνεχώς μου προβάλλουν προβλήματα όταν "ανεβάζω" αρχεία.
Αλλά η είδηση έλεγε ότι μπορείς να εισάγεις ένα presentation file, από το Power Point στο Zoho και μετά να το ενσωματώσεις στην ιστοσελίδα σου ή να το μοιραστείς με άλλους κάνοντας public, kαλή ώρα όπως μπορείς να κάνεις με ένα video στο Youtube!!!
Για αυτό και είπα να το δοκιμάσω με αυτό το αρχείο που περιέχει γελοιογραφίες του Αρκά!
Αλλά κάλλιστα αν θες να γεμίσεις το Βlog σου με εικόνες χωρίς να μεγαλώσεις το μέγεθος του post που θες να τις φιλοξενεί, μπορείς να φτιάξεις ένα αρχείο στο zoho show και μετά να το εισάγεις στο Post σου.

Αυτά,
καλό μας παιχνίδι!

p.s. Εδώ είναι και η public διευθυνση του παραπάνω presentation, η οποία όμως δεν φαίνεται καλά, η κάθε φωτογραφία φαίνεται μισή. Αλλά δεν πτοούμαστε, θα επιμείνουμε!

Παρακάτω έβαλα και ένα απλό παράδειγμα στο Excel, σορρυ στο Zoho Sheet ήθελα να πω.
Πως σας φαίνεται?
Μπορείτε και να γράψετε πάνω σε αυτό ή σε άλλο sheet! Γράψτε, μετατρέψτε, μην φοβάστε! Αλλά μάλλον από ότι βλέπω πρέπει να φτιάξετε και να ενεργοποιήσετε λογαριασμό στο zoho. Προσπαθείστε το.
Μπορεί στο μέλλον να φτιάχνουμε μια σελίδα, ένα blog για να δουλεύουμε τα κοινόχρηστα αρχεία σε μια εταιρεία. Δεν είναι κακό....




Μάλλον πρέπει να αλλάξω σύντομα layout! Δεν βολεύομαι εδώ μέσα!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον.Θα το "τσεκάρω" μόλις βρώ λίγη ώρα.

Debby είπε...

Δεν φαντάζεσαι πόσο κόλλησα με το παιχνιδάκι!!

philos είπε...

Μια χαρά δουλεύει...
Από αύριο θα φτιαξω φύλλο με τα έξοδα της οικογενείας, μαζί με την γυναίκα μου, για να το δουλεύουμε ταυτόχρονα!
Μπας και βρούμε άκρη που στα σκ... ξοδεύουμε τα λεφτά μας.