16 Νοε 2006

Ο Αϊ-Βασίλης ήλθε με πλοίο από την Κίνα

Αντιγράφω από το Βήμα της Κυριακής (οι υπογραμμίσεις δικές μου).


Το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευμάτων στον κόσμο, το Emma Maersk (στη φωτογραφία εισέρχεται στο λιμάνι του Φιλιξστόου της Βρετανίας), αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του εμπορικού ελλείμματος της Ευρώπης με την Ασία.

Εχοντας ξεφορτώσει σε ευρωπαϊκά λιμάνια 11.000 κοντέινερ με «καταναλωτικούς θησαυρούς», που πρόκειται να διοχετευθούν στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου και να καταναλωθούν την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, θα επιστρέψει στην Κίνα από όπου ξεκίνησε μεταφέροντας λιγοστά κοντέινερ με βερνίκια νυχιών, τσιγάρα, οινοπνευματώδη, προϊόντα καθαρισμού και κυρίως απορρίμματα από πλαστικά, τα οποία θα κάνουν τον «κύκλο» τους και θα γίνουν παιχνίδια και διακοσμητικά στοιχεία για τα επόμενα Χριστούγεννα.
Οι σκέψεις που συνειρμικά έκανα διαβάζοντας αυτή την είδηση με οδήγησαν στο να γράψω το παραπάνω Post, "Που Χριτούγεννα σημαίνει". Γιατί κάθε σκέψη που αφορά Χριστούγεννα, σου φέρνει μηνυματα αγάπης στο μυαλό και τις αισθήσεις....


2 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

ωχ τι μας περιμένει στα κινέζικα της γειτονιάς (πως λέμε ΕΒΓΑ;)..
Θα κλάψουν οι εποχιακοί εκτός και αν το κινέζικο ξεφορτώνει για αυτούς..

-Αγαπητέ φίλε, θυμίσου ότι τα Χριστούγεννα με την καταναλωτική έννοια τα γιορτάζουν π.χ. στην Αμερικοί εβραίοι βουδδιστές και πλήθος καταναλωτές. Με καμμιά από την πνευματική τους έννοια, ίσως ούτε για τους εκεί Χριστιανούς..

philos είπε...

Για όλους θα ξεφορτώσει, και για Χριστιανούς και για Μουσουλμάνους. Αλλά για αυτούς που έχουν...
Γιατί υπάρχουν χιλιάδες γύρω μας, που ούτε αυτά δεν μπορούν να αγοράσουν...