3 Νοε 2006

Το τραγούδι του Attrattivo

Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται πολύ από το ραδιόφωνο ένα σποτάκι για τα καταστήματα ρούχων Attrattivo. Αυτό που κάνει αρχικά εντύπωση είναι ότι με μουσική υπόκρουση ένα πολύ σοβαρό κομμάτι (παρόμοιο με μουσικά κομμάτια που έχουμε συνηθίσει να ακούγονται σε διαφημίσεις για ουίσκι ή σε πολιτικά σποτς), ακούγεται η φωνή ενός νέου κοριτσιού που με πολύ απλά και λιτά λόγια περιγράφει την κατάσταση της με σταθερότητα και καθόλου δραματοποιημένα.
Δηλώνει ότι έχει πτυχίο της Παντείου (δεν είναι τυχαίο!), bachelor, μιλάει 4 γλώσσες, παίζει Cello, ψάχνει δουλειά όπου κάτσει και καλύπτει τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες με το να παίζει Τσέλο δωρεάν στον καφενέ του κυρ Κώστα κάθε Τετάρτη.
Και ενώ θα περίμενες όλα αυτά να τα λέει με μία αγωνία, με μία δραματική φωνή, τα λέει με μία χαρακτηριστική απάθεια, χωρίς να αλλάζει δευτερόλεπτο τον απαθή τόνο της φωνής της. Μετά ακούγεται το όνομα του μαγαζιού και το σλόγκαν του.
«Attrattivo - The alternative choice»




Το κορίτσι του Attrattivo στο καφενέ του κυρ Κώστα!


Εγώ όταν την άκουσα έμεινα κάγκελο. Λέω δεν μπορεί θα μας κοροϊδεύουν. Ή μήπως αποτυπώνουν με σαφήνεια το target group τους, δηλαδή την περιβόητη γενιά των 1000 (και ούτε) ευρώ? Μήπως τελικά ο στόχος του σποτ είναι μια ειρωνεία, μια σάτιρα των πολιτικών σποτ ή των σποτ για τα κάθε λογής ΙΕΚ που δείχνουν νέους να οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο, με δουλειές που θα τους ανοίξουν ορίζοντες και τον δρόμο για την επιτυχία, για μια ονειρεμένη καταναλωτική ζωή?

Όποια και να είναι η λογική της διαφήμισης αυτής, εμένα μου αρέσει. Είναι διαφορετική, όπως και το προϊόν που θέλει να παρουσιάσει. Και πάνω από όλα την προσέχεις.

Έχει άλλωστε αυτό το υπέροχο κομμάτι με το τσέλο να παίζει όλη την ώρα.
Αυτό που έκανε την γυναίκα μου να με παρακαλέσει να της το βρω, γιατί η "κακιά" Αφροδίτη Σημίτη στον Best κρατάει μυστικό ποιανού είναι το κομμάτι.
Η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκα ποιανού είναι, αλλά μες στο site του Attrattivo εμφανίζεται ένα διακριτικό Link (πατώντας κάποιο από τα links του site: editorial , anytime) για να το κάνεις download σε zip μορφή, έχοντας ως μόνο τίτλο “attrattivo's spot music theme”.

Το σημείο του κομματιού με το τσέλο (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος για το συγκεκριμένο όργανο) είναι άκρως επικίνδυνο και εθιστικό, γιατί πάει και κολλάει στον εγκέφαλο χειρότερα και από τσίχλα, και σου έρχεται να σφυρίξεις την μελωδία του όλη την ώρα.

Πάντως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αντί στο ραδιοφωνικό σταθμό και πολύ περισσότερο στην συγκεκριμένη εκπομπή που έχει χορηγό την Attrattivo να πούνε οι παρουσιαστές κατευθείαν στους ακροατές τους, ότι σε όποιον αρέσει το συγκεκριμένο κομμάτι, μπορεί να μπει και να το κατεβάσει στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα της φίρμας, προτιμούν να λένε όλη την ώρα, περιμένετε να το βρείτε σε λίγο καιρό στην μουσική συλλογή με την οποία θα κυκλοφορήσει.

Δείχνουν με τον πιο έκδηλο τρόπο τι εκτίμηση έχουν για τους ακροατές τους....
Μπεεεεεεε

p.s Για το κορίτσι του Attrattivo δεν βρήκα τίποτα.
Ξερει κανένας τίποτε περισσότερο? ή έστω που βρίσκεται ο καφενές....

Από το σχόλιο φίλου Ανώνυμου βρήκαμε όμως το συνθέτη του κομματιού του Attrativo

Είναι έλληνας, 19 ετών και λέγεται MIXΑΛΗΣ ΖΕΗΣ!

Εύχομαι να μην βαρεθούμε να ακούμε νέα του από εδώ και πέρα!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χμ...Attrattivo ε; Το όνομα αυτό με απασχόλησε πέρυσι όταν η γυναίκα μου επέστρεψε από την αγορά (Στοκχόλμη) με ρούχα που ψώνισε, μάρκας...ελληνικής όπως μου είπε ενθουσιασμένη. Μου έδειξε δε και ένα περιοδικό/κατάλογο της μπουτίκ στα ελληνικά!
Από ότι κατάλαβα η συγκεκριμένη μάρκα ρούχων είναι όντως ελληνική και έχει παραρτήματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ αυτών και εδώ στην Στοκχόλμη. Είναι κάτι σαν την Diesel αλλά...ελληνικά... ε;. ☺

Πάντως τα ρούχα τους είναι μοντέρνα και νεανικά και χαίρομαι ιδιαίτερα ότι η Ελλάδα αρχίζει να κάνει εξαγωγή ρούχων «επώνυμα» και όχι μόνον φασόν...
Η μουσική με το τσέλο είναι όντως συναρπαστική και το ελληνικό καφενείο με τους παππούδες και την γιαγιά που καθαρίζει τις τεράστιες (sic!) πατάτες όλα τα λεφτά!

Ανώνυμος είπε...

Agapite file,
poli wraia kritiki, o sinthetis tou kommatiou legetai Mihalis Zeis kai einai molis 19 etwn!

philos είπε...

@anonymous
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και πολύ περισσότερο για την πληροφορία που μου έδωσες. Αν ξέρεις και άλμπουμ ή περισσότερα για τον συνθέτη και το κομμάτι, πολύ ευχαρίστως να τα μοιραστείς μαζί μας.