15 Οκτ 2006

Παλαιοκομματικού τύπου κομπλεξισμός

Αντιγράφω από το άρθρο του Καρελια στην Σαββατιάτικη "Ε":
"Αυτό είναι το πρώτο μας κριτήριο στους δήμους, ειδικά στους μικρούς, εκεί δηλαδή που δεν μας ενδιαφέρει ιδιαιτέρως να στείλουμε κανένα πολιτικό μήνυμα. Γι' αυτό έχουμε τους μεγάλους, έχουμε και τη δεύτερη κάλπη, των νομαρχιακών εκλογών, που μοιάζουν περισσότερο με τις βουλευτικές. Ετσι γινόταν πάντα, έτσι θα γίνει και τώρα. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να πληρώσουν τη νύφη και καλοί νομάρχες, που τυχαίνει να είναι γαλάζιοι, αλλά τι να κάνουμε; Εδώ προέχει το περίφημο «μήνυμα»."
Δηλαδή, έρχονται οι σταυλίτες των κομμάτων και μας λένε ότι το περίφημο μήνυμα είναι να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ (ή ΝΔ θα μπορούσε να λέει ένας αντίστοιχος κυβερνητικός δημοσιογράφος) ασχέτως πολιτικής προσωπικότητας ή ικανότητας ή αποτελεσματικότητας του υποψηφίου για να μπορούν τα 2 μεγάλα κόμματα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την εκλογική τους δύναμη και άρα να πάρουν αποφάσεις για ανασχηματισμούς ή αλλαγές ηγεσίας ή ότι άλλο χαζό και ανούσιο μπορεί να έχουν στα μυαλά τους όσοι είναι μές τα κομματικά παιχνίδια.

Άντε κάντε το χατίρι του δημοσιογραφίσκου της "Ε". Μαυρίστε τους όλους αυτούς που περιμένουν μηνύματα.

Ψηφίστε Δεξιούς στην Κρήτη, Αριστερούς στην Σπάρτη και ανεξάρτητους σε όλη την Ελλάδα.

Μπας και επιτέλους πάρουν το μήνυμα όλοι τους ανεξαιρέτως, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και οι κάθε λογής διαπλεκόμενοι γύρω από τα παιχνίδια εξουσίας.

Ότι βαρεθήκαμε, το ξέρετε χρόνια,
αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σας δείξουμε ότι έφτασε η ώρα που θα σηκωθούμε και από την πολυθρόνα,
χωρίς πατρόνους και καθοδηγητές και
θα αλλάξουμε την εικόνα που βλέπουμε για μια ζωή γύρω μας...

Τουλάχιστον αν δεν καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα υπάρχοντα κόμματα, να καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τους ανίκανους που στην πλειοψηφία τους τα αποτελούν!

Και θα το καταφέρουμε πολύ απλά.

Ξεχνώντας χρώματα, προκαταλήψεις και γνωστά ονόματα.
Ψάχνοντας για αυτούς που θέλουν να πετύχουν πράγματα για εμάς και μόνο.

Γιατί για εμάς εργάζονται, για κανέναν άλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: