8 Σεπ 2006

2 = 18, μαθήματα αριθμητικής από λαϊκιστές δημοσιογράφους.

Αυτή την Κυριακή, είχα την μοναδική ευκαιρία (sic) να διαβάσω για δεύτερη φορά τον τελευταίο χρόνο, το Θέμα. Μείζον πολιτικό θέμα της εφημερίδας, με 4 σελίδες ανάλυση παρακαλώ, και με τίτλο "αφησαν εκτός 18 παιδιά για βάλουν τα δίδυμα Καραμανλή", ήταν η απόφαση του Δήμου Ραφήνας να εντάξουν στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό αυτά τα δύο (2) παιδιά αντί προφανώς για άλλα δύο (2) παιδιά που μπορεί να είχαν περισσότερα δικαιολογητικά και άρα να καταγγείλουν τον Δήμαρχο για διακρίσεις εις βάρος 18 παιδιών.

Ας δεχτώ ότι όλες οι καταγγελίες είναι σωστές και όντως και τα υπόλοιπα 18 παιδάκια που μείνανε εκτός παιδικού σταθμού είχαν περισσότερα δικαιολογητικά για ένταξη από τα παιδάκια του πρωθυπουργού. Και πάλι όμως μόνο δύο (2) παιδάκια θα εγγραφόντουσαν στον Παιδικό Σταθμό. Τα υπόλοιπα 16 θα μένανε και πάλι έξω, αν δεχτούμε βέβαι ότι τα υπόλοιπα 100 (λέω ένα νούμερο, γιατί δεν θυμάμαι πόσα στο σύνολο πηγαίνουν εκεί) παιδάκια που πηγαίνουν στο Σταθμό έχουν σαφέστατα περισσότερα δικαιολογητικά από αυτά τα 16 παιδάκια που ούτως ή άλλως θα μένανε έξω από τον Παιδικό Σταθμό, λόγω πλήρωσης του μέγιστου αριθμού παιδιών σε αυτόν.

Ε, πέντε ημέρες τώρα ακούω αυτό τον Περρή (και βασικό συντελεστή της εφημερίδας "Θεμα" στον Best να ωρύεται για την αδικία να αφήσουν 18 παιδιά έξω, για να μπούνε τα δίδυμα του Κωστάκη.

Μέχρι και σήμερα που του "την είπε" η συμπαρουστριά του η Παπιδάκη (που του είπε ότι 2 παιδάκια μείνανε έξω και όχι 18) , αυτός συνέχιζε τα δικά του για τα 18 παιδάκια που μείνανε έξω, και τα 18 παιδάκια εκείνο, και τα 18 παιδάκια το άλλο.

Ε, αν όλοι αυτοί οι δημοσιογραφοι που νοιάζονται τόοοοοοσο πολύ για τους άλλους και τις αδικίες αυτού του κόσμου, δίνανε 1% από τους διόλου ευκαταφρόνητους μισθούς τους για να αποκαταστήσουν τα 18 παιδάκια ή όλες τις άλλες αδικίες που εντοπίζουν θα τους παίρναμε και εμείς πιο σοβαρά.
Αλλά ανοίγοντας τα κανάλια σήμερα, ακούς ανθρώπους να ουρλιάζουν και να χτυπιούνται στα παράθυρα για να περάσουν το δικό τους, καταργώντας κάθε ίχνος λογικής και αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο, από τα πραγματικά σκάνδαλα (π.χ. ο μισθός της Ζαχαρέας που είναι 700.000 €) ή προβλήματα (π.χ. το δημόσιο, η παιδεία, ο εξωτερικός δανεισμός, η σταθερή ανεργία, οι ελάχιστες επενδύσεις, η μειωμένη ανταγωνιστικότητα, κ.λ.π).

Και μιας και το έφερε η κουβέντα πότε θα σταματήσει όλη αυτή η κοροϊδία με την εξαφάνιση του Alex και να δοθεί ένα τέλος σε όλη αυτή την επιθεώρηση που λαμβάνει χώρα στον Alter τους τελευταίους 4-5 μήνες?

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ μόνο για τoν ALTER και την τηλεοπτική δημοσιογραφία (?), αλλά για μια ολόκληρη χώρα, που δέχεται να παρακολουθεί όλο αυτό το θέατρο κάθε βράδυ στα κανάλια μας.

7 σχόλια:

Klearchos είπε...

Εγώ και μαζί με εμένα η πλειοψηφία για άλλο θέμα είχαμε ψηφίσεινα γράψεις!!

Ανώνυμος είπε...

Ego epidi eimai katikos exoterikou den mporo na exo apopsi.Alla gia themata exoterikou opos to "kotopoulo alla Kiev" pisteuo oti mporo na sxoliazo eleuthera ?

philos είπε...

Κάνε φίλους να δεις καλό!
Μόλις τελειώσω την εργασία που έχω θα δείς το θέμα που ψήφισες Κλέαρχε. Αν τώρα προλάβω να πεταχτώ και από το Μall ακόμη καλύτερα...
Εσύ ανώνυμε κινεζο-αραβο-μολδαβο-πληγμένο φιλλλαράκι, κοίτα να γυρίσεις στην Γιεν Γιεν (ή όπως αλλιώς την λένε την καινούρια σχιστομάτα) που το παράτησες το κορίτσι και γύρνα Ελλάδα να μας φτιάξεις τις συνταγές που έμαθες εκεί κάτω!

philos είπε...

Κανά σχόλιο για το post, ... μήπως έχετε?

Klearchos είπε...

Έχω ένα αντίστοιχο: Είδα στις ειδήσεις ρεπορτάζ καναλιού που μιλούσε για τα νέα φορολογικά μέτρα... Έλεγε, λοιπόν, ότι τα μέτρα είναι για τους υψηλόμισθους και κατέληγε στο ότι: Αυτοί που έχουν εισοδήματα κάτω από 10000 ευρώ ετησίως δεν κερδίζουν τίποτα με τα νέα μέτρα!! Σημείωση δική μου: Μέχρι 10000 ευρώ τα ποσά είναι αφορολόγητα... Δηλαδή δεν πληρώνεις καθόλου φόρο άρα τί καλύτερο μπορεί να γίνει;

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,
Δεν διαβάζω το ΘΕΜΑ ,έχω αρκετά σαβουρεξ cd k dvd που δεν ξέρω τι να τα κάνω κ δεν θέλω να γεμίσω το σπίτι με άλλα 'δώρα ' από το ΘΕΜΑ.
Δεν αφιερώνω τον προσωπικό μου χρόνο στην τηλεόραση οπότε για τα δίδυμα πληροφορήθηκα απο εσένα.
Δίκαιο έχεις σε αυτά που λες για τις 2 κενές θέσεις ...αλλά πιστεύω ότι ο Καραμανλης πήγε για μαλλί κ βγήκε κουρεμένος. Ήθελα να το παίξει πόσο κοντά είναι στον λαό , ότι για τα παιδία του εμπιστευεται
το δημόσιο κ όχι το Αρσάκειο, για τα πρωινά -λέω για τα πρωινά γιατι
απο το μεσημέρι animateur δάσκαλοι κ οι καλύτερες νταντάδες θα αναλάβουν να τα διαπαιδαγωγήσουν , κ τελικά 'βρήκαν'ΘΕΜΑ .
Τέλος όσον αφορά τon μικρό Αlex η κατάσταση από την πρώτη εβδομάδα, ξέφυγε από τα όρια ...δεν φταίνε μόνο οι δημοσιογράφοι αλλά κ η μητέρα.
selana18

philos είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου selana18, εκτός από αυτό με την μητέρα, που παρόλο εκτέθηκε αρκετά στα ΜΜΕ, θέλω να πιστεύω ότι το έκανε απο την απελπισία της να βρει το παιδί της, χωρίς να υπολογίσει το προσωπικό της κόστος, που κόντεψε να της στοιχίσει και την δική της την ζωή.