5 Ιουλ 2006

Θέλουμε την Αμάντα σε blog!

Ποιος Νίκος Δήμου και πιτσιρίκος..., αν η Αμάντα Μιχαλοπούλου έγραφε blog θα ήταν πρώτη σε δημοφιλία και αναγνωσιμότητα και με διαφορά.

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου είναι γνωστή από την συγγραφική της ιδιότητα, αλλά επίσης πολύ γνωστή και αγαπητή θέλω να πιστεύω (μιας και η στήλη της αναβαθμίζεται με τον καιρό) και στους αναγνώστες της Καθημερινής από τα Κυριακάτικα άρθρα της εδώ και χρόνια.
Με έχει εντυπωσιάσει ότι τον τελευταίο χρόνο αν δεν κάνω λάθος, ασχολείται όλο και πυκνότερα με θέματα όπως τα blogs, τα emails, το ιντερνετ γενικότερα.
Και το σημαντικότερο είναι ότι λέει πολλά ενδιαφέροντα και πρωτάκουστα.

Από το τελευταίο της άρθρο για την σημερινή πραγματικότητα με τα e-mails, ξεχώρισα τα παρακάτω αποσπάσματα για τα πολύ σωστά συμπεράσματα που περιέχουν:

"Σβήνοντας παλιά μηνύματα από την ηλεκτρονική μου διεύθυνση διαπίστωσα ότι όλοι οι φίλοι μου και οι γνωστοί με θυμούνται, αλλά δεν θέλουν απαραιτήτως να μάθουν αν είμαι καλά ή τι ακριβώς κάνω."

"
Tις στέλνουμε εδώ κι εκεί, τυφλά, σε όσους ξέρουμε, προσπαθώντας να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο και ότι η τηλεόραση δεν είναι η μοναδική πηγή αποτρόπαιων ειδήσεων. Eχουμε δημοκρατία. Mπορούμε να τρομάζουμε εξίσου αποτελεσματικά ο ένας τον άλλο."

"Yπάρχουν άνθρωποι που έχουν περισσότερο από χρόνο να μάθουν πού βρίσκομαι και τι κάνω, αλλά με κατακλύζουν με αστείες και τραγικές ιστορίες, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να αναρωτηθούν: ποιος ενδιαφέρεται;
"

"H εκδίκηση ύστερα από τόνους και τόνους άχρηστης αλληλογραφίας είναι μια πρόσκληση που δεν είναι πρόσκληση. Aκριβώς όπως η ηλεκτρονική φιλία, που σπάνια είναι αληθινή φιλία."

Μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε όλοι μας, όλες αυτές τις χαζομαρίτσες που προωθούμε κατά κόρον κάθε ημέρα και να βρούμε λίγο χρόνο για πραγματική επικοινωνία?

Δεν υπάρχουν σχόλια: