22 Ιουν 2007

Paul Potts: Ένα σύγχρονο παραμύθι ?

Τις τελευταίες ημέρες είδα μία κίνηση γύρω από το όνομα του Paul Potts, ακόμα και σε ελληνικά blogs σαν αυτό της Γαϊδάρας, που ασχολείται κυρίως με τη φωτογραφία. Είπα να το ψάξω για να το δω και γω περί τίνος πρόκειται.

Ειδικά όταν είδα την φωτογραφία του Paul Potts, φαντάστηκα ότι το βίντεο που κυκλοφορεί θα έχει να κάνει με κάποια πλάκα που θα έκανε η κριτική επιτροπή (και ειδικά ο "κακός" Simon Cowell) σε κάποιον κακομοίρη ακόμη που νομίζει ότι έχει ταλέντο.


Και το βρήκα.
Δυναμωστε ηχεία και δείτε αυτό το βίντεο, από το Βρεττανικό "Εχεις ταλέντο"



Εγώ ανατρίχιασα και ... δάκρυσα με αυτή την θεική άρια (όπως μου συμβαίνει πάντα με το "Nessun Dorma").
Σίγουρα ένα νέος μεγάλος τενόρος (για να μη πω ταλέντο) ανακαλύφθηκε ...

Ο Paul Potts είναι 36 χρονώ και όπως μαθαίνω από την σελίδα του στο myspace, ήταν ένας πωλητής ηχοσυστημάτων αυτοκινήτου!

Σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε πως ένας άνθρωπος με τέτοια θεική φωνή περίμενε τόσα χρόνια για να αναδειχθεί.
Είναι απλά ένα ντροπαλό ταλέντο όπως ίσως προδίδει η φάτσα του ή προσπάθησε σκληρά τόσα χρόνια μόνος του δουλεύοντας και εξασκώντας τη φωνή του για να φτάσει στο επίπεδο να ερμηνεύει τέτοιες άριες?

ps. Και γω και η γυναίκα μου πιστέψαμε την πρωτη φορά που είδαμε το βίντεο ότι ήταν κάποιο playback! Μετά την δεύτερη φορά πειστήκαμε!

Τώρα υποκλινόμαστε!

9 σχόλια:

Cinestef είπε...

Ανατρίχιασα!

Αν και η φωνή του χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα, καταλαβαίνει κανείς ότι με ένα καλό δάσκαλο, αυτό το παιδί θα κάνει πολλά στον χώρο.

Υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας με τέτοιες φωνές που πραγματικά πήγαν χαμένες.

Μακάρι να δούμε κι άλλα ανάλογα!!!

ΚΑλό ΠΣΚ!

:)))

ΓΑΪΔΑΡΑ είπε...

Tο ακούω συνέχεια απο χθες και κλαίω σαν χαζή... δεν είναι μόνο η φωνή... ούτε καν η η σεμνότητα αυτού του ανθρώπου που μας συγκίνησε όλους... είναι η ματιά του... μία έκκληση... ζητάει απο ανθρώπους που δεν έχουν ούτε μια σταγόνα απ'τον ωκεανό του ταλέντου του να μην τον προσπεράσουν... να μην αδιαφορήσουν... μα καλέ μου Paul πως θα μπορούσαν?... εσύ είσαι ο "ξεχωριστός"... εσύ είσαι το αστέρι... όλοι οι υπόλοιποι κινούνται και θα κινηθούν γύρω σου για να πάρουν λίγο απ'την λάμψη σου...

Είναι απο τις περιπτώσεις (τις σπάνιες βέβαια) που ένα τέτοιο show κάνει τόσο μεγάλο καλό... σε όλους μας...

ps. Δεν γνώριζα την ύπαρξη αυτού του blog... αν και είχες σχολιάσει στο δικό μου στο παρελθόν δεν εμφανιζόταν κάποιο λινκ... Καλησπέρα :)

philos είπε...

Cinestef, μακάρι να βλέπουμε και άλλες τέτοιες ευχάριστες εκπλήξεις!
Καλά να περάσουμε το ΣΚ!

γαϊδάρα, ολοκλήρωσες το ποστ μου με τον καλύτερο τρόπο με το σχόλιό σου!

ps. εδώ και 10 μέρες άλλαξα το λογαριασμό που φαίνεται ως admin και πλέον εμφανίζεται στο προφίλ μου το blog μου!

Σοφία είπε...

Είναι το δεύτερο "αγγλικό" νέο σήμερα που το μαθαίνω μέσω Ελλάδας. Μήπως πρέπει να αρχίσω να βλέπω τηλεόραση; Ωραίος ο τυπάς πάντως, να δούμε τι εξέλιξη θα έχει.

Α και κάτι άλλο (όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά για να τα λέμε σωστά): το παλικάρι είναι πωλητής κινητών. Το Carphone Warehouse είναι όπως λέμε Γερμανός.

Σοφία είπε...

Λοιπόν, διάβασα τι λέει η ιστοσελίδα του καναλιού για τον Potts. Βασικά έχει κάνει εκπαίδευση τενόρου στην Ιταλία και τραγουδούσε όπερα ημι-επαγγελματικά. Το 2003 έπαθε ένα ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα του και μετά την ανάρρωσή του δεν μπορούσε πια να βρει δουλειά στις όπερες, γι' αυτό πήγε στο "να η ευκαιρία" ώστε να μπει πάλι στο παιχνίδι. Αυτά :-)

philos είπε...

Σοφία, κατ'αρχήν χαίρομαι που με διορθώνεις, γιατί ειδικά χθες δεν είχα και πολύ χρόνο για ψάξιμο και δεν έκανα το σύνηθες ψάξιμο που κάνω πριν γράψω για κάτι καινούριο που δεν γνωρίζω.
Θα ενσωματώσω αργότερα τις νέες πληροφορίες!
Και πάλι σε ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

πραγματικα συγκλονιστικος


οσο για το τι ηταν τι ειναι κλπ ειναι νομιζω αδιαφορα, ο ανθρωπος ειναι απλα συγκλονιστικος.....

....

Σοφία είπε...

Εντάξει, πού να ξέρεις τι είναι το Carphone Warehouse; Κι εγώ την πρώτη φορά που το άκουσα νόμιζα ότι είναι συστήματα αυτοκινήτου, και έλεγα "όχι, όχι, εγώ απλό κινητό θέλω". Σα να λέμε "μα δεν θέλω να πάω σε γερμανό, προτιμώ να ψωνίζω από έλληνα" ;-)

She Python είπε...

i tried translate... but... i decided watch... (i got open... ohohohoh) mmmm what can i say... "waaaaaW..."